Wednesday, 27 April 2011

TIADA STOK BUAT MASA INI!




FIT UP TINGGAL 2 KOTAK.... HARI SELASA STOK BARU SAMPAI.... TUNGGGUUUU!!!!


STAY FIT TAK ADA STOK.... HARI SELASA BARU SAMPAI STOK BARU... HARAP MAAF YA.. 

Thursday, 7 April 2011

STAY FIT ... ROSELLE DIETARY DRINK ..







* BOLEH CAMPUR ODER STAYFIT & FIGURE UP (PRICE SAMA)


Stay Fit – adalah jus pra-campuran roselle, kolagen, pueraria mirifica, ekstrak teh hijau, ramuan serat (psyllium husk), vitamin C dan kacip fatimah.
CARA PENYEDIAAN :
Ambil 1 sachet (20gm) Stay Fit dan tuang kedalam 150 ml air sejuk (suhu bilik). Kacau hingga larut dan minum. Ambil 1 sachet sehari sebelum tidur
Nota: Jus tidak kembang selepas dikacau

KEBAIKAN :
1. -   - Menurunkan berat badan secara selamat dan sihat
- Mengawal berat badan dari kegemukan semula
Menegangkan payudara serta punggung
- Mencantik dan menganjalkan struktur kulit
- Melawaskan pembuangan tanpa kerap ke tandas

- Merawat sembelit dan mengempiskan perut
- Kesihatan dalaman wanita

- Melambatkan proses penuaan

- Mengawal selera makan
- Menghilangkan keputihan dan senggugut
- Memberi kenikmatan pada hubungan intim suami isteri


BORANG TEMPAHAN STAY FIT



Nama:




Email:




Alamat:




No. Tel: (mesti boleh dihubungi)




Maklumat Pembayaran:




Tempahan Stay Fit

1Kotak = RM68

3Kotak - RM150

Lebih dari 3 Kotak (Nyatakan dibawah)



Lain-lain pesanan:





Sila pastikan semua maklumat diisi. Penghantaran akan dibuat sekiranya pembayaran telah diterima. Dibahagian maklumat pembayaran sila nyatakan tarikh pembayaran, masa masuk pembayaran dan jumlah pembayaran. Terima Kasih.







Create a web form here

Wednesday, 6 April 2011

HIGOAT SUSU KAMBING BERKHASIAT


HARGA RM 36.60 SEKOTAK (TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN)

BERMINAT MENJADI AHLI??? KLIK DISINI


http://www.jutawanhr2u.com/cahayaumie


Ramai juga yang telah mengamalkan Susu Awal Lembu sebagai pemakanan tambahan, tetapi susu kedua terbaik selepas susu ibu ialah susu kambing.

Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa:
  1. Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan
  2. Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu
  3. Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu
  4. Proses pencernaan susu kambing hanya 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam
  5. Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik
  6. Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:- 
  • Protein 2.1 kali ganda
  • Kalsium 2.2 kali ganda
  • Zat Besi 2.0 kali ganda
  • Potasium 2.1 kali ganda
  • Vitamin A 3.8 kali ganda
  • Garam Galian 2.0 kali ganda
  • Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

Kajian telah mendapati susu kambing adalah Susu Yang Terbaik selepas susu ibu kerana
mengandungi sumber nutrien seperti berikut:

  • Tenaga
  • Protein
  • Lemak
  • Karbohidrat
  • Gula
  • Kalsium
  • Zat Besi
  • Vitamin A
  • Vitamin B2
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Vitamin B12
  • Asid Folik
  • Inositol
  • Sodium
  • Potasium
  • Selenium


Kelebihan Susu Kambing Higoat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?

  • Merawat Kencing Manis
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Gastrik
  • Asma (Lelah)
  • Acute Anemia
  • Tulang Belakang Reput
  • Angin Ahmar
  • Insomnia
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Migrain
  • Semput
  • Masalah Keletihan
  • Masalah Kulit
  • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
  • Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
  • Dan Banyak lagi penyakit boleh sembuh jika selalu mengamalkan minum susu kambing setiap hari dengan kerana susu kambing adalah minuman kesihatan, ia bukan ubat tetapi boleh menyembuhkan pelbagai penyakit dengan izin Alaah S.W.T

HiGoat - Rahsia susu kambing yang kini disingkap mutu khasiat dan kebaikannya. Susu kambing terlaris buat anda sekeluarga yang diyakini manafaatnya. Harga berpatutan, penuh nilai khasiat dan bermutu tinggi, suci lagi halal.

Kini terdapat cara mudah untuk meminum susu kambing. Anda tidak perlu risau bagaimana untuk simpan susu kambing bagi mengekalkan kesegaran, bau yang tidak menyenangkan. Penemuan terbaru susu kambing dalam bentuk tepung yang dinamakan Hi Goat keluaran Syarikat HR Marketing Sdn. Bhd. yang dijamin Suci dan Halal. Susu Tepung Hi Goat adalah unik dan terbaik kerana:
  • Pertama di pasaran
  • Rasa yang enak
  • Penyediaan mudah dan segera
  • Sesuai untuk semua
  • Bau yang menyenangkan
  • Tanpa gula
  • Tiada bahan pengawet dan pewarna Organik

Kelebihan & Khasiat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?
1) Merawat Kencing Manis 
2) Sakit Jantung dan Darah Tinggi 
3) Gastrik 
4) Asma (Lelah) 
5) Acute Anemia
6) Tulang Belakang Reput 
7) Angin Ahmar 
8.) Insomnia 
9) Kebas Kaki dan Tangan
10) Migrain
11) Semput
12) Masalah Keletihan
13) Masalah Kulit
14) Masalah Ketika Mengandung
15) Masalah Ketika Kelahiran
16) Susah Buang Air Besar & Buasir


Adakah anda sedang hamil atau ibu menyusu? Mungkin juga anda mempunyai anak kecil di rumah. Tahukah anda keperluan kalsium adalah paling tinggi semasa peringkat pertumbuhan, seperti peringkat kanak-kanak, semasa mengandung dan semasa penyusuan bayi? berbanding susu lembu. Dan tahukah anda bahawa Susu Kambing sebenarnya mempunyai kandungan kalsium yang lebih tinggi

Manfaat #1 : Manfaat Ibu Hamil

Pemakanan yang berkhasiat boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi semasa dalam kandungan kerana apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Susu kambing sangat sesuai untuk ibu mengandung kerana ia kaya dengan protein, enzim-enzim dan Vitamin A yang penting untuk kesihatan. Pemakanan yang sihat bermula dari awal kehamilan dapat membantu proses tumbesaran bayi yang sihat, cergas dan pintar. Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan. 

Manfaat #2 : Manfaat Ibu Menyusu

Ibu yang menyusu perlu menjaga pemakanan yang sihat agar dapat menyusui bayi dengan sempurna. Memang tidak dinafikan bahawa susu ibu merupakan makanan yang terbaik untuk bayi namun kebanyakan ibu-ibu terpaksa menghentikan penyususan ibu kerana aliran susu semakin perlahan sedangkan bayi memerlukan susu yang lebih apabila semakin membesar. Amalan meminum susu kambing dapat meningkatkan pengaliran susu badan. Apa yang menarik, selain menambahkan susu ibu, susu kambing juga boleh diberikan kepada bayi menggantikan susu lembu.

Manfaat #3 : Bayi dan Kanak-Kanak

Kandungan kalsium yang tinggi dalam susu sangat baik untuk pembentukan tulang dan gigi kanak-kanak. Keunggulan lain susu kambing adalah susu kambing lebih mudah dicerna. Susu kambing mempunyai molekul protin & lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Jadi ia sangat baik untuk diet bayi.

Manfaat-manfaat Lain

Kandungan potassium & calcium yg tinggi serta kandungan sodium yang rendah. 
Dapat membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
Mengandungi bahan riboflavin
Untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning.
Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi
Dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis).
Mengandungi faktor anti barah.
Kandungan mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.
Kandungan PH beralkali
Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan.Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan & otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yg tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.

Khasiat Mengikut Kategori


Tepung Susu Hi Goat mempunyai pelbagai manfaat untuk setiap golongan daripada bayi sehinggalah
orang tua, di antaranya adalah :

Bayi & Kanak-kanak Dewasa & Warga Tua Penderita Penyakit
Cerdas MindaTenagaFungsi Sel Imun
TumbesaranPenyembuhan LukaUsus dan Perut
Cirit Birit / AlahanMasalah Sendi/Sakit LututPemulihan Selepas Pembedahan
Sistem ImunTulang RapuhHIV - AIDS
Demam KuningPenyakit Lupa/NyanyukMelawan Radikal Bebas


Ibu Mengandung Pelajar Ahli Sukan
Cegah Demam KuningKecerdasan MindaTenaga
Khasiat PentingPeka & PenumpuanStamina
TenagaSistem Imunkekuatan Otot
PemulihanTingkatkan KecerdasanKesihatan Tulang

Pasti anda tertanya-tanya kenapa Susu Kambing Hi Goat boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan
untuk semua tanpa mengira umur serta membantu menyembuhkan penyakit? Ini adalah kerana Hi Goat
mempunyai faedah-faedah berikut kepada kesihatan:
  1. Rendah Laktosa
  2. Tinggi Protein
  3. Tinggi Kalsium
  4. Tinggi Selenium
  5. PH Alkali
  6. Molekul Lemak Halus





Sunday, 3 April 2011

BERIKUT ADALAH SENARAI PENGHANTARAN PRODUK

Kurier Gdex - 28/4/2011
1) 3407014640 - Siti Aisah Ramli
2) 3407014588 - Fazreen Rahim
3) 3407014653 - Azliza Hussain



Kurier Gdex - 30/4/2011

1) 3407014867 - Saidi Jaafar

Kurier Gdex - 09/05/2011
1) Angah
2) Nurhummidah Bte Mahmood

Kurier Gdex - 18/05/2011
1)Muzaffar Adnan


Kurier Gdex - 28/05/2011
1) 3412855995 - Nurhummidah Bte Mahmood
2) 3412855336 - Hanis Azmi

Kurier Gdex - 08/06/2011
1) 3412855351 - Juliana Bt Zulkifly



Kurier Gdex - 09/06/2011
1) 3412855363 - Ramlah






CAHAYA UMIE ENTERPRISE
MA0157439-U



Ditubuhkan pada 31 Mac 2011. Nama Cahaya Umie Enterprise adalah satu inspirasi buat Umie kepada anak-anak tersayang. Anak-anak dan suami yang memberi kekuatan untuk Umie memajukan diri Umie dalam bidang perniagaan dan penulisan blog Cahaya Umie Blogspot ini.

Produk yang dipasarkan @ dijual oleh Cahaya Umie Enterprise adalah satu produk kesihatan yang disahkan kegunaannya. Salah satu produk kesihatan yang sedang hangat dipasaran adalah Fit Up. Produk ini dapat membantu pengguna yang mengalami masalah kegemukan.

Selain itu produk-produk keluaran HPA juga amat baik digunakan kerana ia adalah barangan 100% HALAL. HPA satu-satunya syarikat Bumiputra Muslim yang mempunyai kilang bertaraf ‘GMP’ semenjak dari tahun 1997 yang mempunyai kepakaran dalam ramuan herba-herba tempatan dan mempunyai rangkaian pengedar yang mahir dalam perawatan holistik. Hidup sihat berasaskan herba kini memasuki era moden. HPA Industries telah berjaya menggabungkan produk-produk herba secara komersil. Sehingga kini, ratusan jenis produk telah pun dipasarkan dan banyak lagi akan dilancarkan pada masa akan datang. HPA Industries Sdn Bhd menitikberatkan kualiti dan proses pengeluaran yang menjamin mutu produk sentiasa konsisten.

InsyaAllah sekiranya selepas ini ada produk jualan baru, Umie akan war-warkan.



FIT UP ... ROSELLE DETOX AND SHAPE UP DRINK



HARGA RUNTUH FIT-UP!!! MARI MARI MARI!!!!

1 KOTAK - RM 6X.XX
3 KOTAK - RM 1XX.XX

PM UMIE UNTUK DISKAUN!


Free kurier!!!!!!!!

SIAPA CEPAT DIA DAPAT... =)


PENGKELASAN PRODUK MAKANAN : KKM - 163/S/25 Jld.97
Fit-Up – Roselle D’tox Shape-Up Drink adalah produk yang berbentuk jus minuman campuran ekstrak Roselle, Pueraria Mirifica dan Aloe Vera yang berupaya membantu anda menyelesaikan masalah lemak berlebihan dan perut buncit.

Fit-Up merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu efektif di dalam mengatasi
masalah kegemukan.

Fit-Up adalah 100% selamat dan semulajadi. Dirumus dengan teliti mengikut Amalan Pengilang Baik (GMP) dan Halal. Mampu memberi kesan dalam masa yang anda kehendaki tanpa menahan lapar dan berpantang. Hanya perlu lebihkan minum air putih.

Fit-Up formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan
kadar metabolisma dan menukarkan karbohidrat kepada tenaga yang mana merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan.

Cara pengambilan FIGURE UP:-

- minum FU lepas sarapan.
- Lepas sarapan terus minum FU, tak perlu tunggu setengah jam atau minit
- jangan amik FU perut 0
- bancuh FU dgn air biasa. Dah larut baru letak kiub ais if nak. Kalau bancuh air fridge terus, FU jd tak larut
- tak perlu shake, kacau je ngan sudu, bancuh ngan 150 ml air
- jangan bancuh FU dgn air suam2 panas or air panas
- period kena stop jap FU
- Makan ikut suka, tak perlu kawal
- air 0 minum 3-4 liter sehari
- Yang baru amik FU, kalau puasa amik FU lepas buka puasa. Sahur esoknya abiskan 1-2 liter 0 air pelan2. So siang tu tak haus sgt insyaallah
-Yang dah lama amik FU, rasa haus tu dah jadi biasa, then elok amik FU lepas sahur. Habiskan 1-2 liter air pelan2 masa sahur tu.
- Menu makan jgn skip walaupun kenyang. Mesti amik gak walau sikit utk pastikan metabolisme kita stable dan tak down. Dan nak elak dr masuk angin etc

Testimoni


Mira

hai.. saya mira berumur 22 tahun. Saya telah menggunakan produk Figure-Up selama 15 hari. Berat saya telah berkurangan sebanyak 4 kilo. Saya amat berpuas hati dengan produk ini tanpa ada kesan-kesan sampingan seperti pening dan letih. Malah saya rasa bertenaga dan hanya mengambil sedikit makanan.Selepas ini saya akan teruskan mengambil Figure-Up sehingga berat saya ideal dengan ketinggian
.


ANTARA KEBAIKAN FIGURE UP:-
  1. KANDUNGAN HI FIBRE YANG TINGGI
  2. Mudah dicernakan & diserap oleh tubuh badan
  3. Mampu menurunkan kadar lemak
  4. Kaya dengan serat
  5. Memberi rasa yang enak
  6. Vitamin C yang tinggi dgn Roselle
  7. Menyegar & mengembalikan tenaga
  8. Menyihatkan & mencerdaskan minda
  9. Membantu proses pencernaan
  10. Membantu melancarkan pembuangan najis
  11. Mencantikkan kulit & awet muda
  12. Mengurangkan kolesterol yang berlebihan
  13. Menurunkan tahap gula dalam darah
  14. Mengatasi keracunan makanan
  15. Mencegah penyakit kanser 
  16. Melambatkan penuaan

Antara kandungan yang terdapat di dalam Figure-Up adalah:

Maltodextrin
Maltodextrin adalah dirantaikan pendek pati gula, agar-agar dasar hibrida, (dextrin), yang digunakan sebagai bahan tambahan makanan. Hal ini dihasilkan juga oleh hidrolisis enzimatik daripada gelatinated pati dan biasanya dijumpai sebagai krem-putih higroskopik spraydried bedak.Maltodextrin mudah dicerna, diserap secepat glukosa dan mungkin juga akan cukup manis  atau mungkin hampir tidak mempunyai rasa sama sekali. Kebanyakan Maltodextin dikelaskan dengan DE (dekstrosa ekuivalen) daripada 20 atau lebih tinggi.

Inulin
Satu ramuan yang diperkayakan dengan fiber daripada buah-buahan. Rasa yang manis tetapi tidak diserap kedalam badan.
* Mudah dicernakan & diserap oleh tubuh badan
*Mampu menurunkan kadar lemak
*Kaya dengan serat
*Memberi rasa yang enak
*Menjaga sistem pencernaan

Roselle


Roselle, merupakan satu tumbuhan herba semulajadi - mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi, dianggar pada 280mg pada setiap 100gm kaliks Roselle yang telah dikeringkan. Ini menunjukkan kelebihan vitamin C yang ada pada Roselle berbanding dengan buah kismis hitam. Ia juga mengandungi vitamin-vitamin lain seperti Vitamin D, B1 dan B2.
ROSELLE terbukti kaya dengan anti oksida untuk:

* Menyegar & mengembalikan tenaga

* Menyihatkan & mencerdaskan minda
* Membantu proses pencernaan
* Membantu melancarkan pembuangan najis
* Mencantikkan kulit & awet muda
* Mengurangkan kolesterol yang berlebihan

Aloe Vera



Antara kegunaan
Pelembap semulajadi
Menghilangkan kesan lemak
Membantu proses penghadaman dan atasi masalah sembelit




Green Tea


Teh hijau atau dikenali dengan  nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat..

1) menurunkan berat badan

ekstrak teh hijau boleh meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan.

2)menurunkan tahap gula dalam darah
3)mengatasi keracunan makanan
teh hijau dapat membunuh bakteria.pengambilan teh hijau yang pekat dapat merawat penyakit cirit-birit.dalam teh hijau mengandungi catechin yg berfungsi sebagai agen pembasmi kuman ketika berakunya keracunan makanan.

4)mencegah penyakit kanser

pengambilan teh hijau dipercayai dapat mengurangkan risiko pelbagai penyakit termasuk esophagus,paru-paru,payu dara dan penyakit jantung.

Pueraria Mirifica.



Mengapa herba Pueraria mirifica juga digalakkan kepada lelaki dan wanita yang sudah berusia?
Pueraria mirifica mempunyai keunikan Phytoestrogen yang mana