Thursday, 16 June 2011

AKAN ADA DIPASARAN!!!

SUSU KAMBING HI GOAT



Kelebihan Susu Kambing Higoat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?
Merawat Kencing Manis
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Gastrik
  • Asma (Lelah)
  • Acute Anemia
  • Tulang Belakang Reput
  • Angin Ahmar
  • Insomnia
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Migrain
  • Semput
  • Masalah Keletihan
  • Masalah Kulit
  • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
  • Masalah Susah Buang Air Besar dan BuasirDan Banyak lagi penyakit boleh sembuh jika selalu mengamalkan minum susu kambing setiap hari dengan kerana susu kambing adalah minuman kesihatan, ia bukan ubat tetapi boleh menyembuhkan pelbagai penyakit dengan izin Alaah S.W.T

Kelebihan & Khasiat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?
  • Merawat Kencing Manis
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Migrain
  • Gastrik
  • Semput
  • Asma (Lelah)
  • Masalah Keletihan
  • Acute Anemia
  • Masalah Kulit
  • Tulang Belakang Reput
  • Masalah Ketika Mengandung
  • Angin Ahmar
  • Masalah Ketika Kelahiran
  • Insomnia
  • Susah Buang Air Besar & Buasir














    Wednesday, 25 May 2011

    CHANTIQUE BLUEBERRY



    CHANTIQUE BLUEBERRY DAH ADA STOK BARU.... MEH CEPAT-CEPAT ORDER!!!

    PENGUMUMAN MENGENAI FIT UP!!!!





    STOK BARU FIT UP TELAH DIUBAH SUAI KANDUNGAN BAHAN-BAHANYA SUPAYA MENDAPAT HASIL YANG LEBIH BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN....  BAGI MENDAPAT HASIL YANG LEBIH CEPAT, PENGGUNA HARUS MENGIKUT PERATURAN KETIKA MENGAMBIL FIT UP. HARAP SEUA DAPAT BAGI TINDAK BALAS SUPAYA SAYA BOLEH MEMBUAT TINDAKAN SUSULAN.. TERIMA KASIH..



    STOK BARU DAH SAMPAI.. NAK DISKAUN???? FREE KURIER!!!!


    Sunday, 22 May 2011

    HARGA RUNTUH!!!

    HARGA SEKOTAK FIT UP, STAY FIT DAN CHANTIQUE BLUEBERRY RM68.... 3KOTAK HANYA RM145 (BOLEH ORDER CAMPUR-CAMPUR)




    Pengumuman!!!

    Chantique Collagen 
    Fit-Up – Roselle D’tox Shape-Up Drink

    Stay Fit – Roselle Dietary Drink



    STOK BARU AKAN SAMPAI PADA HARI SELASA..... TERIMA KASIH!!!!



    Saturday, 21 May 2011

    AKAN DATANG!!!

    CHANTIQUE BLUEBERRY 

     

     RM68 (10 gm x 12 sachets) sekotak

    (Wanita Sahaja)

     

    Anyys Beauty mengorak setapak langkah lagi melalui penghasilan produk collagen terbaru untuk kecantikan wanita setelah berjaya menghangatkan pasaran melalui produk pelangsingan Fit-Up dan Stayfit ..

    Chantique Collagen merupakan produk berbentuk jus minuman enak berperisa Blueberry. Ia diperkayakan lagi dengan kombinasi Fish Collagen Gred A, Pueraria Mirifica, White Fungus, Ascorbic Acid yang pasti memberikan kesan yang memuaskan pada kulit anda


    Chantique Collagen Mengandungi :-
    Fish Collagen (95% Protein)
    • Membantu mencantikkan, menghaluskan, dan menganjalkan kulit,
    • Mengurangkan garisan halus, kedutan dan masalah pigmentasi pada kulit,
    • Melembab dan mencerahkan kulit
    • Memberi kebaikan pada kuku dan rambut

    Pueraria Mirifica
    • Memperbaiki kadar hormon estrogen
    • Menghaluskan, menegangkan dan menganjalkan kulit
    • Membantu mencegah jerawat pada muka dan badan
    • Menganjalkan semula punggung dan payudara
    • Memontokkan payudara agar kelihatan lebih kemas dan padat
    • Anti kanser

    White Fungus Extract 
    • Mengekalkan kelembapan kulit
    • Mencerahkan kulit
    • Membantu mengawal berat badan
    • Membantu melindungi usus pesakit gastrik
    • Mengatasi masalah sembelit


    Kacip Fatimah 
     
    • Membantu merapatkan otot-otot rahim
    • Memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri
    • Melancarkan perjalanan dan kitaran haid
    • Mengurangkan senggugut
    • Melambatkan monopous
    • Meningkatkan fungsi seksual

    Ascorbic Acid (Vit C 99%)
    • Membantu tubuh menghasilkan collagen secara semulajadi - struktur protein yang diperlukan untuk memelihara kesihatan gigi, tulang, gusi, tulang rawan, pelapis sendi, kulit dan pembuluh darah
    • Merupakan anti oksida yang baik untuk mengelakkan kerosakan sel badan akibat dari serangan radikal bebas

    Stevia Extract 
    • Pemanis rendah kalori
    • Membantu mengawal keseimbangan gula dalam darah dan menyokong pankreas
    • Meningkatkan fungsi pencernaan
    • Mempercepatkan pemulihan kesakitan ringan

    Blueberry Powder 

    • Membantu mengawal tekanan darah tinggi
    • Mengurangkan risiko stroke
    • Mengandungi zat besi untuk peningkatan pembentukan darah
    • Mengurangkan risiko pembentukan batu ginjal

    NOTA :
    • Bancuhkan 1 sachet Chantique Collagen ke dalam 120ml air suhu bilik.
    • Utk kesan maksimum, diambil sebelum tidur
    • Waktu period disarankan untuk berhenti seketika pengambilan collagen ini bagi mengelakkan gangguan pada cycle period. Mula mengambil semula pada hari pertama suci (Cara yang terbaik)
    • Untuk WANITA SAHAJA. Wanita mengandung tidak boleh mengambil produk ini

     


    BORANG PEMBELIAN




    Nama:




    Email:




    Alamat:




    No. Tel: (mesti boleh dihubungi)




    Maklumat Pembayaran:




    Tempahan Chantique Blueberry

    1Kotak = RM68

    3Kotak - RM150

    Lebih dari 3 Kotak (Nyatakan dibawah)



    Lain-lain pesanan:





    Sila pastikan semua maklumat diisi. Penghantaran akan dibuat sekiranya pembayaran telah diterima. Dibahagian maklumat pembayaran sila nyatakan tarikh pembayaran, masa masuk pembayaran dan jumlah pembayaran. Terima Kasih.








    Click here to put a form like this on your site.

    Wednesday, 27 April 2011

    TIADA STOK BUAT MASA INI!




    FIT UP TINGGAL 2 KOTAK.... HARI SELASA STOK BARU SAMPAI.... TUNGGGUUUU!!!!


    STAY FIT TAK ADA STOK.... HARI SELASA BARU SAMPAI STOK BARU... HARAP MAAF YA.. 

    Thursday, 7 April 2011

    STAY FIT ... ROSELLE DIETARY DRINK ..







    * BOLEH CAMPUR ODER STAYFIT & FIGURE UP (PRICE SAMA)


    Stay Fit – adalah jus pra-campuran roselle, kolagen, pueraria mirifica, ekstrak teh hijau, ramuan serat (psyllium husk), vitamin C dan kacip fatimah.
    CARA PENYEDIAAN :
    Ambil 1 sachet (20gm) Stay Fit dan tuang kedalam 150 ml air sejuk (suhu bilik). Kacau hingga larut dan minum. Ambil 1 sachet sehari sebelum tidur
    Nota: Jus tidak kembang selepas dikacau

    KEBAIKAN :
    1. -   - Menurunkan berat badan secara selamat dan sihat
    - Mengawal berat badan dari kegemukan semula
    Menegangkan payudara serta punggung
    - Mencantik dan menganjalkan struktur kulit
    - Melawaskan pembuangan tanpa kerap ke tandas

    - Merawat sembelit dan mengempiskan perut
    - Kesihatan dalaman wanita

    - Melambatkan proses penuaan

    - Mengawal selera makan
    - Menghilangkan keputihan dan senggugut
    - Memberi kenikmatan pada hubungan intim suami isteri


    BORANG TEMPAHAN STAY FIT



    Nama:




    Email:




    Alamat:




    No. Tel: (mesti boleh dihubungi)




    Maklumat Pembayaran:




    Tempahan Stay Fit

    1Kotak = RM68

    3Kotak - RM150

    Lebih dari 3 Kotak (Nyatakan dibawah)



    Lain-lain pesanan:





    Sila pastikan semua maklumat diisi. Penghantaran akan dibuat sekiranya pembayaran telah diterima. Dibahagian maklumat pembayaran sila nyatakan tarikh pembayaran, masa masuk pembayaran dan jumlah pembayaran. Terima Kasih.







    Create a web form here

    Wednesday, 6 April 2011

    HIGOAT SUSU KAMBING BERKHASIAT


    HARGA RM 36.60 SEKOTAK (TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN)

    BERMINAT MENJADI AHLI??? KLIK DISINI


    http://www.jutawanhr2u.com/cahayaumie


    Ramai juga yang telah mengamalkan Susu Awal Lembu sebagai pemakanan tambahan, tetapi susu kedua terbaik selepas susu ibu ialah susu kambing.

    Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa:
    1. Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan
    2. Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu
    3. Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu
    4. Proses pencernaan susu kambing hanya 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam
    5. Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik
    6. Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:- 
    • Protein 2.1 kali ganda
    • Kalsium 2.2 kali ganda
    • Zat Besi 2.0 kali ganda
    • Potasium 2.1 kali ganda
    • Vitamin A 3.8 kali ganda
    • Garam Galian 2.0 kali ganda
    • Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

    Kajian telah mendapati susu kambing adalah Susu Yang Terbaik selepas susu ibu kerana
    mengandungi sumber nutrien seperti berikut:

    • Tenaga
    • Protein
    • Lemak
    • Karbohidrat
    • Gula
    • Kalsium
    • Zat Besi
    • Vitamin A
    • Vitamin B2
    • Vitamin C
    • Vitamin D
    • Vitamin B12
    • Asid Folik
    • Inositol
    • Sodium
    • Potasium
    • Selenium


    Kelebihan Susu Kambing Higoat

    Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?

    • Merawat Kencing Manis
    • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
    • Gastrik
    • Asma (Lelah)
    • Acute Anemia
    • Tulang Belakang Reput
    • Angin Ahmar
    • Insomnia
    • Kebas Kaki dan Tangan
    • Migrain
    • Semput
    • Masalah Keletihan
    • Masalah Kulit
    • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
    • Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
    • Dan Banyak lagi penyakit boleh sembuh jika selalu mengamalkan minum susu kambing setiap hari dengan kerana susu kambing adalah minuman kesihatan, ia bukan ubat tetapi boleh menyembuhkan pelbagai penyakit dengan izin Alaah S.W.T

    HiGoat - Rahsia susu kambing yang kini disingkap mutu khasiat dan kebaikannya. Susu kambing terlaris buat anda sekeluarga yang diyakini manafaatnya. Harga berpatutan, penuh nilai khasiat dan bermutu tinggi, suci lagi halal.

    Kini terdapat cara mudah untuk meminum susu kambing. Anda tidak perlu risau bagaimana untuk simpan susu kambing bagi mengekalkan kesegaran, bau yang tidak menyenangkan. Penemuan terbaru susu kambing dalam bentuk tepung yang dinamakan Hi Goat keluaran Syarikat HR Marketing Sdn. Bhd. yang dijamin Suci dan Halal. Susu Tepung Hi Goat adalah unik dan terbaik kerana:
    • Pertama di pasaran
    • Rasa yang enak
    • Penyediaan mudah dan segera
    • Sesuai untuk semua
    • Bau yang menyenangkan
    • Tanpa gula
    • Tiada bahan pengawet dan pewarna Organik

    Kelebihan & Khasiat

    Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?
    1) Merawat Kencing Manis 
    2) Sakit Jantung dan Darah Tinggi 
    3) Gastrik 
    4) Asma (Lelah) 
    5) Acute Anemia
    6) Tulang Belakang Reput 
    7) Angin Ahmar 
    8.) Insomnia 
    9) Kebas Kaki dan Tangan
    10) Migrain
    11) Semput
    12) Masalah Keletihan
    13) Masalah Kulit
    14) Masalah Ketika Mengandung
    15) Masalah Ketika Kelahiran
    16) Susah Buang Air Besar & Buasir


    Adakah anda sedang hamil atau ibu menyusu? Mungkin juga anda mempunyai anak kecil di rumah. Tahukah anda keperluan kalsium adalah paling tinggi semasa peringkat pertumbuhan, seperti peringkat kanak-kanak, semasa mengandung dan semasa penyusuan bayi? berbanding susu lembu. Dan tahukah anda bahawa Susu Kambing sebenarnya mempunyai kandungan kalsium yang lebih tinggi

    Manfaat #1 : Manfaat Ibu Hamil

    Pemakanan yang berkhasiat boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi semasa dalam kandungan kerana apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Susu kambing sangat sesuai untuk ibu mengandung kerana ia kaya dengan protein, enzim-enzim dan Vitamin A yang penting untuk kesihatan. Pemakanan yang sihat bermula dari awal kehamilan dapat membantu proses tumbesaran bayi yang sihat, cergas dan pintar. Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan. 

    Manfaat #2 : Manfaat Ibu Menyusu

    Ibu yang menyusu perlu menjaga pemakanan yang sihat agar dapat menyusui bayi dengan sempurna. Memang tidak dinafikan bahawa susu ibu merupakan makanan yang terbaik untuk bayi namun kebanyakan ibu-ibu terpaksa menghentikan penyususan ibu kerana aliran susu semakin perlahan sedangkan bayi memerlukan susu yang lebih apabila semakin membesar. Amalan meminum susu kambing dapat meningkatkan pengaliran susu badan. Apa yang menarik, selain menambahkan susu ibu, susu kambing juga boleh diberikan kepada bayi menggantikan susu lembu.

    Manfaat #3 : Bayi dan Kanak-Kanak

    Kandungan kalsium yang tinggi dalam susu sangat baik untuk pembentukan tulang dan gigi kanak-kanak. Keunggulan lain susu kambing adalah susu kambing lebih mudah dicerna. Susu kambing mempunyai molekul protin & lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Jadi ia sangat baik untuk diet bayi.

    Manfaat-manfaat Lain

    Kandungan potassium & calcium yg tinggi serta kandungan sodium yang rendah. 
    Dapat membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
    Mengandungi bahan riboflavin
    Untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning.
    Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi
    Dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis).
    Mengandungi faktor anti barah.
    Kandungan mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.
    Kandungan PH beralkali
    Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan.Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan & otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yg tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.

    Khasiat Mengikut Kategori


    Tepung Susu Hi Goat mempunyai pelbagai manfaat untuk setiap golongan daripada bayi sehinggalah
    orang tua, di antaranya adalah :

    Bayi & Kanak-kanak Dewasa & Warga Tua Penderita Penyakit
    Cerdas MindaTenagaFungsi Sel Imun
    TumbesaranPenyembuhan LukaUsus dan Perut
    Cirit Birit / AlahanMasalah Sendi/Sakit LututPemulihan Selepas Pembedahan
    Sistem ImunTulang RapuhHIV - AIDS
    Demam KuningPenyakit Lupa/NyanyukMelawan Radikal Bebas


    Ibu Mengandung Pelajar Ahli Sukan
    Cegah Demam KuningKecerdasan MindaTenaga
    Khasiat PentingPeka & PenumpuanStamina
    TenagaSistem Imunkekuatan Otot
    PemulihanTingkatkan KecerdasanKesihatan Tulang

    Pasti anda tertanya-tanya kenapa Susu Kambing Hi Goat boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan
    untuk semua tanpa mengira umur serta membantu menyembuhkan penyakit? Ini adalah kerana Hi Goat
    mempunyai faedah-faedah berikut kepada kesihatan:
    1. Rendah Laktosa
    2. Tinggi Protein
    3. Tinggi Kalsium
    4. Tinggi Selenium
    5. PH Alkali
    6. Molekul Lemak Halus





    Sunday, 3 April 2011

    BERIKUT ADALAH SENARAI PENGHANTARAN PRODUK

    Kurier Gdex - 28/4/2011
    1) 3407014640 - Siti Aisah Ramli
    2) 3407014588 - Fazreen Rahim
    3) 3407014653 - Azliza Hussain



    Kurier Gdex - 30/4/2011

    1) 3407014867 - Saidi Jaafar

    Kurier Gdex - 09/05/2011
    1) Angah
    2) Nurhummidah Bte Mahmood

    Kurier Gdex - 18/05/2011
    1)Muzaffar Adnan


    Kurier Gdex - 28/05/2011
    1) 3412855995 - Nurhummidah Bte Mahmood
    2) 3412855336 - Hanis Azmi

    Kurier Gdex - 08/06/2011
    1) 3412855351 - Juliana Bt Zulkifly



    Kurier Gdex - 09/06/2011
    1) 3412855363 - Ramlah






    CAHAYA UMIE ENTERPRISE
    MA0157439-U



    Ditubuhkan pada 31 Mac 2011. Nama Cahaya Umie Enterprise adalah satu inspirasi buat Umie kepada anak-anak tersayang. Anak-anak dan suami yang memberi kekuatan untuk Umie memajukan diri Umie dalam bidang perniagaan dan penulisan blog Cahaya Umie Blogspot ini.

    Produk yang dipasarkan @ dijual oleh Cahaya Umie Enterprise adalah satu produk kesihatan yang disahkan kegunaannya. Salah satu produk kesihatan yang sedang hangat dipasaran adalah Fit Up. Produk ini dapat membantu pengguna yang mengalami masalah kegemukan.

    Selain itu produk-produk keluaran HPA juga amat baik digunakan kerana ia adalah barangan 100% HALAL. HPA satu-satunya syarikat Bumiputra Muslim yang mempunyai kilang bertaraf ‘GMP’ semenjak dari tahun 1997 yang mempunyai kepakaran dalam ramuan herba-herba tempatan dan mempunyai rangkaian pengedar yang mahir dalam perawatan holistik. Hidup sihat berasaskan herba kini memasuki era moden. HPA Industries telah berjaya menggabungkan produk-produk herba secara komersil. Sehingga kini, ratusan jenis produk telah pun dipasarkan dan banyak lagi akan dilancarkan pada masa akan datang. HPA Industries Sdn Bhd menitikberatkan kualiti dan proses pengeluaran yang menjamin mutu produk sentiasa konsisten.

    InsyaAllah sekiranya selepas ini ada produk jualan baru, Umie akan war-warkan.



    FIT UP ... ROSELLE DETOX AND SHAPE UP DRINK



    HARGA RUNTUH FIT-UP!!! MARI MARI MARI!!!!

    1 KOTAK - RM 6X.XX
    3 KOTAK - RM 1XX.XX

    PM UMIE UNTUK DISKAUN!


    Free kurier!!!!!!!!

    SIAPA CEPAT DIA DAPAT... =)


    PENGKELASAN PRODUK MAKANAN : KKM - 163/S/25 Jld.97
    Fit-Up – Roselle D’tox Shape-Up Drink adalah produk yang berbentuk jus minuman campuran ekstrak Roselle, Pueraria Mirifica dan Aloe Vera yang berupaya membantu anda menyelesaikan masalah lemak berlebihan dan perut buncit.

    Fit-Up merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu efektif di dalam mengatasi
    masalah kegemukan.

    Fit-Up adalah 100% selamat dan semulajadi. Dirumus dengan teliti mengikut Amalan Pengilang Baik (GMP) dan Halal. Mampu memberi kesan dalam masa yang anda kehendaki tanpa menahan lapar dan berpantang. Hanya perlu lebihkan minum air putih.

    Fit-Up formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan
    kadar metabolisma dan menukarkan karbohidrat kepada tenaga yang mana merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan.

    Cara pengambilan FIGURE UP:-

    - minum FU lepas sarapan.
    - Lepas sarapan terus minum FU, tak perlu tunggu setengah jam atau minit
    - jangan amik FU perut 0
    - bancuh FU dgn air biasa. Dah larut baru letak kiub ais if nak. Kalau bancuh air fridge terus, FU jd tak larut
    - tak perlu shake, kacau je ngan sudu, bancuh ngan 150 ml air
    - jangan bancuh FU dgn air suam2 panas or air panas
    - period kena stop jap FU
    - Makan ikut suka, tak perlu kawal
    - air 0 minum 3-4 liter sehari
    - Yang baru amik FU, kalau puasa amik FU lepas buka puasa. Sahur esoknya abiskan 1-2 liter 0 air pelan2. So siang tu tak haus sgt insyaallah
    -Yang dah lama amik FU, rasa haus tu dah jadi biasa, then elok amik FU lepas sahur. Habiskan 1-2 liter air pelan2 masa sahur tu.
    - Menu makan jgn skip walaupun kenyang. Mesti amik gak walau sikit utk pastikan metabolisme kita stable dan tak down. Dan nak elak dr masuk angin etc

    Testimoni